Wendy Kimani Kenya

We zijn blij met de komst van een nieuw bandlid: zangeres Wendy Kimani. Wendy is geboren en getogen in Nairobi, de hoofdstad van Kenya. Ze heeft een soulvolle stem, en mixt in haar eigen nummers Swahili met Engels.
Haar debuutalbum My Essence dateert van 2013. Daarna heeft ze met verschillende bekende Keniaanse artiesten opgenomen. In 2014 bracht ze met Sauti Sol’s Bien Aimé haar grootste hit tot nu toe: Haiwi Haiwi. Het nummer heeft al bijna 800.000 views gehad op YouTube.
Naast Bien Aime werkte Wendy ook met Gilad Milo, voormalig plaatsvervangend ambassadeur van Israël. Hun samenwerking was een grote hit op radio en televisie in Kenya, en werd gekozen tot een van de beste nummers van 2015. Op YouTube staat de teller voor dit nummer boven de 8 miljoen views. Naast haar solo werk in Kenya zong Wendy in verschillende cover bands op feesten en bruiloften.

Sinds 2016 woont Wendy in Nederland, en werkt ze hier verder aan haar muziek. In 2020 maakte ze haar comeback met Pagawisha, en een jaar later met Ile Love. Een landgenoot herkende Wendy op het station van Amsterdam, en stelde haar aan ons voor. Wendy is enthousiast om weer met muzikanten te werken die de achtergrond van haar muziek kennen en begrijpen. Ze staat open voor nieuwe samenwerkingen en hoopt veel mooie dingen te kunnen doen samen met de muzikanten van de Congo Beach Club. Welkom Wendy!

Foto van Wendy door Elena Masselink