de Club

De Congo Beach Club bestaat uit vier leden.

In 1984 koopt de Amsterdamse muzikannt Koen Verbeek een ticket naar Congo-Brazzaville. Hij speelt met lokale muzikanten, die hem aanraden toch vooral de rivier over te steken naar Kinshasa. Met zijn gitaar onder de arm neemt hij de boot bij Beach, de oversteekplaats van het kleine naar het grote Congo. In Kinshasa spelt Koen met muzikanten van Zaiko Langa Langa, en gaat hij mee op toer met Choc Stars naar de havenstad Matadi.
In 1988 ontmoet Koen Verbeek de gitarist John Ligtenberg tijdens een van Afrikaanse jam sessie in De Kroeg aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht. De sessies worden vaak geleid door de Ghanese bassist Chi-ken Chee. Koen wordt gevraagd door de Ghanese band Kumbi Saleh, en wordt daar bekend als ‘the white man with the black guitar’. Maar het hart van Koen ligt bij Soukous. Als hij muzikanten uit Congo ontmoet begint hij Kuni Kids.

John studeert tropische landbouw, en werkt begin jaren ’80 in een dorpje in Burkina Faso als landbouwkundig adviseur. Dagelijks hoort hij tijdens de siesta dezelfde 10 platen uit Congo en Mali voorbij komen, uit de bar naast zijn huis. Zo wordt hij gegrepen door de gitaarstijl van Lokassa Ya M’bongo. Na terugkomst in Nederland studeert hij af in de filosofie, maar rolt toch in de Afrikaanse muziek, eerst als opvolger van Koen in Kumbi Saleh, en later in de Kuni Kids.

Julian is een getalenteerde muzikant en vormgever. Koen en Julian ontmoeten elkaar als ze allebei werken bij hetzelfde buro voor vormgeving. Julian’s ouders komen uit Suriname, maar door zijn aderen stroomt bloed uit alle hoeken van de wereld. Julian speelde bij verschillende bands in Noord-Holland, van ska- en reggae- tot funk- en coverbands.

Mathon is saxofonist, avonturier en IT’er. Hij is geboren in Lindi, in het toenmalige Tanganyika – nu Tanzania. Zijn vader was dealer voor Austin Morris in Tanzania en voor Peugeot in Nigeria. Afrika trekt Mathon nog altijd. Hij organiseerde jungle-tochten door het regenwoud van Gabon, en werkte als IT’er in Zuid-Afrika, Ghana en Suriname.